דירה קטנה בבוקרשט מוגדר על ידי גמישות ונוחות

כאשר שטח הרצפה מוגבל, עיצוב פנים פתוח וגמיש הוא לעתים קרובות הפתרון לבעיה זו. ישנן אפשרויות שונות. אחד מהם הוא לפתוח את החללים אחד לשני כדי לחשוב מחדש ולבנות מחדש את עיצוב פנים מסורתי של דירות טיפוסיות. דירה מס '3 היתה פרויקט שעורר את העניין שלנו במובן הזה.

הדירה ממוקמת בבוקרשט, רומניה, במתחם מגורים שנבנה לאחרונה. זה תוכנן בשנת 2015 על ידי בוגדאן Ciocodeica ו דיאנה Rosu, שני אדריכלים עם עניין בעיצוב פנים מודרני, עיצוב המוצר ופרויקטים עירוניים. אחד הפרויקטים המעניינים ביותר שלהם הוא המגדלור העירוני, מבנה צף על נהר דמבוביטה.

דירה מס '3 מודדת כ -50 מ"ר (538 רגל מרובע) וזה בהחלט לא הרבה. אף על פי כן, אין כאן שום רושם של בית זעיר או של מקום צפוף. האדריכלים דאגו שזהו מרחב גדול ומבריק, והצליחו לעשות את זה מבחינה ויזואלית כמו גם פונקציונלית ומלוכדת לכל אורך הדרך.

אחת המטרות של הפרויקט היתה להפוך את הדירה להיראות ולהרגיש נוח ומזמין ולתת לה אופי ביתי ורצונות כולם. כל דבר בדירה תוכנן ומותאם כך שיתאים לצרכים ולדרישות. במקביל, האדריכלים רצו שזה יהיה מרחב שיוצר מצב נפשי חיובי וגורם לכולם להרגיש טוב ברגע שהם נכנסים.

הפריסה הכוללת של הדירה פתוחה ושקופה. ההפרדות המסורתיות בין החדרים לפונקציות לא נכללו כאן. במקום זאת, תוכנית פתוחה משלבת את אזור הטרקלין ופינת האוכל. שני אזורים אלה מאורגנים בעזרת פיסת התאמה אישית המשמשת יחידת אחסון וטבלה. הוא מספק תמיכה אחורית לספה ועוטף אותה בצד אחד ויוצר יחידה קטנה דמויית כוננית.

המטבח וחדר השינה הם חדרים נפרדים אך חולקים חיבור חזותי חזק עם מרחב המחיה. הם כוללים דלתות עם מסגרות מתכת מלוטש לוחות זכוכית. המטבח מרווח למדי, ומציעות גג נגד כי עוטף את הפינה כיסוי שני קירות סמוכים. חלון גדול מביא אור טבעי לחדר.

עודINSPIRATION
  • דירה יפה עלית שוודי מוגדרת על ידי אור והרמוניה
  • עיצוב דירה מודרנית התמקדו גמישות מודולריות
  • דירת סקנוגרפיה בבוקרשט

העיצוב כאן נשמר פשוט ופתוח, עם ארונות תחתונים לבנים, מונה תואם ו backsplash ומערכת של מודולים עץ בהיר על כל המדף ומכסה את החלק העליון של הקיר backsplash. ניתן לראות גם את הרקע הכהה מאחוריהם ומשם את תקרת הבטון החשופה.

תקרת הבטון מגדירה גם את שאר החללים, ומעניקה לדירה מראה תעשייתי עדין. יש כאן מאזן צבעים יפה מאוד. גוונים בהירים הם מעורבים עם גוונים מבטא כהה, ויש תמיד כמות מסוימת של עץ טבעי. במקביל בטון, מתכת וזכוכית ומשמש בשילוב עם עץ וטקסטיל עבור הרכב הרמוני.

חדר השינה מוקף בקירות מתכת וזכוכית ודלתות. זה מבטיח פריסה שקופה בכל עת הרצוי. וילונות אור ארוך יכול לכסות שלושה מתוך ארבעה קירות, הבטחת הפרטיות הדרושה ומציעה את חדר השינה מראה נוח מאוד ומרגיע. שוב, תערובת של צבעים אור כהה משמש בשילוב עם מבטאים עץ טבעי.

תשומת לב מיוחדת ניתנה לתאורה. כל חדר הוא ייחודי במובן זה. התאורה הפנימית הותאמה לכל חלל וכל פינה בדירה בהתאם לאופי החדר והאווירה הרצויה. קומה מנורות שולחן להפוך את הדירה להרגיש מזמין במיוחד ונוח.

המחבר: Simon Jenkins, דואר אלקטרוני

עזוב את ההערה שלך