הבית מעורר השראה הבית מעוצב לכבוד האתר וסביבתה

מבנה שמכבד את מיקומו וסביבתו סביר יותר להציע לתושביה את הנוחות והיופי שהם מבקשים מאשר אחד שאינו עושה מאמץ להשתלב בנוף. כבוד זה לטבע והיופי המקומי מגדיר להפליא את "בית ארבע העונות".

זהו בית מגורים שפותח על ידי MORI Design, סטודיו שתמיד מחפש דרכים חדשות לתקשר עם הטבע ולהבין את החומרים, המרקמים ואת הפרופורציות על מנת להשיג הרמוניה ופונקציונליות.

הבית הושלם בשנת 2016 והוא ממוקם במחוז יון לין, בטייוואן. האתר וסביבתו מאופיינים בפשטות כפרית והמעצבים ניסו לשמר את זה, תוך שהם מציעים ללקוחות את בית המשפחה המודרני שתמיד רצו.

העצים שהיו במקום השתמרו והבית נבנה בכבוד לסביבתו ולטבעו. החללים הפנימיים מאורגנים בשתי רמות. קומת הקרקע כוללת את המוסך, הסלון, המטבח ופינת האוכל, בעוד שהקומה העליונה היא אזור פרטי המוקדש לחדרי השינה.

אזור הטרקלין נעים ונוח, וכולל ספה חתך אפורה ושטיח אזור רך ומרקם בעל גון צבע דומה. החתך הוא בצורת L והניח בפינת החדר. הוא פונה לטלוויזיה המחוברת על הקיר המחוברת למחיצת החלל.

שולחן עץ זכוכית וזכוכית מוסיף קצת ניגוד למרחב. לשולחן הצד יש תפקיד דומה. המבטא החום יוצר דיאלוג נחמד עם חלק מהריהוט בשאר הקומה הפתוחה.

בצד השני של המחיצה נמצא פינת האוכל. זה נראה ממש נעים ואלגנטי, שמציעות שולחן עץ עם צבע חום חום ושש כיסאות תואמים עם ריפוד בד.

עודINSPIRATION
  • הבית המודרני מסנכרן עם הסביבה שלה דרך הפשטות
  • בית נופש משפחתי מאתגר על ידי אתר במדבר
  • בית משפחתי שנועד לשמור על הטבע ועל אוויר צח קרוב יותר

מה שמעניין הוא בחירת החומר לרצפות. במקום לבחור את ריצוף עץ הרגיל עבור אזורים חברתיים, המעצבים בחרו לתת להם רצפות אריחים שהם תחזוקה נמוכה קצת יותר מזדמנים.

שפע של עץ שימש בכל רחבי. מעניין מספיק, חלק התקרה הוא לבוש בעץ. כמו כן, שתי יחידות קיר תואמות עם מבני עץ להפוך את המעבר בין מרחב המחיה ופינת האוכל חלקה חלקה.

יש גם אזור טרקלין קטן יותר עם ספה דו-מושבית ושטיח עור פרה. באזור זה בפרט של הבית המעצבים בחרה להשתמש רצפות עץ כדי לשמור על כל דבר אחר בהיר ופשוט.

המטבח נמצא ממש מאחורי פינת האוכל. הוא פתוח ו קטן, עם אי מסוגנן backsplash שקוף. אין ארונות קיר מותקן זה שומר את העיצוב מאוד טרי ומאוורר.

גרם המדרגות המחבר בין הרצפות כולל חלונות המשקיפים על החצר ועל מנורות התליון הנראות נמוכות, שנראות ממש אופנתיות ושאריות.

בקומה העליונה בתים פרטיים. אחד מחדרי השינה כולל שולחן כתיבה משולב עם חלון עם נוף פנורמי של עצים וסביבתה. שיש מלוטש וספסל עץ ממוקם מול החלון.

אחסון מגיע במגוון דרכים שונות במקרה של חדרי שינה. לדוגמה, בחדר זה יש יחידת קיר גיאומטרי עם מדפים פתוחים וסגורים ותאים תאורה מבטא עדין.

חדר שינה נוסף כולל מדפים תלויים המשולבים אל ראש המיטה. המיטה כאן ממוקמת במרכז החדר לעומת התצורה הקלאסית שבה המיטה הולכת על הקיר.

חדר האמבטיה מעוצב עם לוח צבעים קלאסי שחור ולבן. זה מרגיש נעים ומסביר פנים ויש לו אמבטיה פינתית ומארז מקלחת זכוכית. הבחירה של אריח דהוי לקירות הרצפה מוסיף חום ותחכום לתפאורה.

המחבר: Simon Jenkins, דואר אלקטרוני

עזוב את ההערה שלך